Åk till Palma

Åk till Palma

Redan i april 1955 landade den första svenska charterresan på Mallorca. Sedan dess har Mallorca och dess huvudstad Palma varit ett av de mest populära besöksmålen för oss skandinaver. I år är det till och med så populärt att åka till Palma att ett av Norges mest populära flygbolag har bestämt sig för att öka antalet avgångar till och från Palma. Palma, eller Palma de Mallorca som staden officiellt heter, är Mallorcas huvudstad. Likaså en internationell mindre storstad med omkring 350 000 invånare. Staden och dess omgivning är ett populärt resmål eftersom det finns så mycket att uppleva i området och du bokar hotell genom att besöka hotellpalma.se. Sol och bad är förstås något som lockar många till Mallorca. Men Palma har mer att erbjuda än så. Eller vad sägs om spännande kultur, intressanta sevärdheter, unik shopping, ett pulserande nattliv och dessutom härlig golf.

 

Promenera i Gamla stan


Gamla stan i Palma (Casco Antiguo) var förr omgiven av en ringmur. Idag är det ett mysigt och lugnt område med slingrande kullerstensgator, små vackra torg, massor av äldre byggnader och kyrkor samt charmiga restauranger, caféer och barer. Att ströva omkring i Gamla stan och njuta av atmosfären är ett måste vid ett besök i Palma. Ett annat intressant område i Palma är Santa Catalina, som tvärtemot Gamla stan är en trendig och livlig stadsdel dit man gärna kan gå för att uppleva det mallorcanska folk- och utelivet. Där finns en saluhall, trendiga design- och inredningsbutiker, hippa barer och restauranger samt en välbesökt saluhall. Palmas stränder ligger en bit ifrån stadens centrum. De närmaste stränderna är Ca´n Pere Antoni med sin vita, finkorniga sand och Es Molinar som har grovkornig sand.

 

Shopping i Palma

Du som gillar shopping har verkligen något att hämta i Palma. Där finns såväl etablerade internationella kedjor och stora varuhus, så som exklusiva märkesbutiker och ett brett utbud av unika mindre butiker med egendesignade produkter. Prisnivån är generellt sett bättre än i Sverige. Dessutom är det korta gångavstånd mellan butikerna i staden. Det finns också gott om marknader att besöka för den som vill handla lokalproducerade produkter.

 

Berömda sevärdheter

Den mest kända sevärdheten i Palma är Cathedral de Palma, som också kallas för La Seu. Den gotiska katedralen är en pampig och magnifik byggnad som började uppföras redan 1230, men som tog 400 år att färdigställa. Den är 121 meter lång, 55 meter bred och 44 meter hög och med sina många fina detaljer är den väl värd ett besök.

Missa inte heller parken framför katedralen, Parc de la Mar, där det finns en konstgjord sjö, palmer, konstverk och massor av caféer. Fästningen Castell de Bellver byggdes på 1300-talet i syfte att försvara staden. Den ligger högt belägen med utsikt över Palmabukten och intill fästningen finns Mallorcas historiska museum. Ett tips är också att åka en runda med stadens sightseeingbussar. Eller varför inte göra en dagsutflykt till Palmas omgivningar, till exempel genom att ta det gamla trätåget till staden Port de Soller, besöka drakrottorna eller åka på en båttur i Palmabukten.