Shoppinggator

Rom shopping

Rom är inte bara känt för att ha många intressanta turistmål, för den som är historieintresserad, utan även för shopping i världsklass. Detta inte minst när det kommer till shopping av de finare klädmärkena. Var man ska gå och shoppa beror helt på vad man är ute efter gällande mode, pris och märke.

Via del Corso är kanske den mest kända shoppinggatan i Rom och hit går många som är ute efter det senaste gällande mode och trender. Förutom att gå och strosa i de mindre småbutikerna längs gatan väljer många någon av de två betydligt större galleriorna. Den ena heter La Rinascente och håller hög kvalité rakt över, något som även speglar sig i priset. Man skulle lite grovt kunna jämföra La Rinascente mot NK i Stockholm. Den andra gallerian heter Galleria Alberto Sordi och här är utbudet något mer varierat.

Ska man bara gå och shoppa en enda dag är det denna gata som rekommenderas. Enkelt att hitta och stort utbud av bra butiker. Enda nackdelen är trafiken som kan störa shoppingupplevelsen till viss del.

Via Cola di Rienzo är en shoppinggata som ligger i närheten av Vatikanen. Gatan har blivit känd för att ha ett relativt stort utbud av butiker som säljer skor. Nu finns här även en hel del klädbutiker också så det är inte enbart de som vill ha skor som kan söka sig hit. Bland annat finns det stora modemärket Benetton på denna gata. Även här finns en stor galleria – Coin.

För de ungdomar som är ute efter det nyaste modet inom ungdomsvärlden kan Via dei Giubbonari rekommenderas. De flesta butiker som riktar sig mot ungdomar har nämligen samlats på denna gata som främst består av mysiga småbutiker.

Är det priset som främst är avgörande kan man istället gå till Via Appia Nouva. En shoppinggata som verkligen har en härlig mix. En rad olika mindre butiker finns här och vissa satsar på kvalité och har ett högre pris medan andra satsar mer på pris och har ett något lägre kvalité.

De ovan nämnda shoppinggatorna är några av de större och mer kända. Men kom ihåg att Rom inte bara är Italiens huvudstad utan även en av modevärldens huvudstäder. Över hela staden finns riktigt intressanta butiker och många gånger kan det vara värt att lämna de större shoppinggatorna för att hitta de riktiga guldkornen.